|
|
İçerik
|
|
| 1. hafta: |
Gıda işleme mühendisliği prensiplerine giriş |
| 2. hafta: |
Gıda bileşenleri ve kalite |
| 3. hafta: |
Gıdalarda su, su aktivitesi ve suyun önemi Ödev 1 |
| 4. hafta: |
Gıda işleme mühendisliğinde karbonhidratlar |
| 5. hafta: |
Gıda işleme mühendisliğinde proteinler ve lipitler Ödev 2 |
| 6. hafta: |
Gıda işleme mühendisliğinde vitaminler, mineraller, renk ve lezzet maddeleri |
| 7. hafta: |
Gıda işleme teknolojilerinde enerji ve kütle denklikleri Ödev 3 |
| 8. hafta: |
Ara sınav Gıda işleme teknolojilerinde enerji ve kütle denklikleri ve özel uygulamaları |
| 9. hafta: |
Evaporasyon ve evaporatörler Ödev 4 |
| 10. hafta: |
Kurutma ve kurutucular |
| 11. hafta: |
Öğütme ve parçalama Ödev 5 |
| 12. hafta: |
Haşlama, pastörizasyon, sterilizasyon ve UHT işleme |
| 13. hafta: |
Dondururak ve soğukta muhafaza Ödev 6 |
| 14. hafta: |
Membran ayırma işlemleri |
| 15. hafta*: |
- |
| 16. hafta*: |
Final sınavı |
| Ders kitapları ve materyaller: |
1. Heldman, D. R. (Ed.). (2012). Food Process Engineering. Springer Science & Business Media. 2. Toledo, R. T., Singh, R. K., & Kong, F. (2018). Fundamentals of Food Process Engineering. 4th ed. New York: Springer. 3. Lecture notes. |
| Önerilen kaynaklar: |
1. Berk, Z. (2013). Food Process Engineering and Technology. 2nd ed. Academic Press. 2. Heldman, D. R., Lund, D. B., & Sabliov, C. (Eds.). (2018). Handbook of Food Engineering. 3rd ed. CRC press. 3. Ibarz, A., & Barbosa-Canovas, G. V. (2019). Introduction to Food Process Engineering. CRC Press. 4. Singh, R. P., & Heldman, D. R. (2009). Introduction to Food Engineering. 4th ed. Academic Press. |
|
|
* 15. ve 16. haftalar arası final sınavına hazırlık haftası bulunmaktadır.
|
|