|
|
İçerik
|
|
1. hafta: |
Gıda işleme mühendisliği prensiplerine giriş, birimler ve boyutlar |
2. hafta: |
Gıda işleme teknolojilerinde akışkanlar mekaniği ve prensipleri |
3. hafta: |
Sıvı ve granül gıdaların akışı, taşınımı ve reolojik özellikleri Ödev 1 |
4. hafta: |
Gıda işleme teknolojilerinde ısı transferi ve prensipleri |
5. hafta: |
Gıdaların ısısal özellikleri, gıda proseslerinde kullanılan ısı değiştiriciler ve özellikleri Ödev 2 |
6. hafta: |
Gıda işleme teknolojilerinde kütle transferi ve prensipleri |
7. hafta: |
Gıda işleme teknolojilerinde momentum, enerji ve kütle denklikleri Ödev 3 |
8. hafta: |
Ara sınav Gıda işleme teknolojilerinde momentum, enerji ve kütle denklikleri ve özel uygulamaları |
9. hafta: |
Evaporasyon ve evaporatörler Ödev 4 |
10. hafta: |
Kurutma ve kurutucular |
11. hafta: |
Öğütme ve parçalama Ödev 5 |
12. hafta: |
Haşlama, pastörizasyon, sterilizasyon ve UHT işleme |
13. hafta: |
Dondurma ve soğukta muhafaza Ödev 6 |
14. hafta: |
Membran ayırma işlemleri |
15. hafta*: |
- |
16. hafta*: |
Final sınavı |
Ders kitapları ve materyaller: |
1. Heldman, D. R. (Ed.). (2012). Food Process Engineering. Springer Science & Business Media. 2. Toledo, R. T., Singh, R. K., & Kong, F. (2018). Fundamentals of Food Process Engineering. 4th ed. New York: Springer. 3. Lecture notes. |
Önerilen kaynaklar: |
1. Berk, Z. (2013). Food Process Engineering and Technology. 2nd ed. Academic Press. 2. Heldman, D. R., Lund, D. B., & Sabliov, C. (Eds.). (2018). Handbook of Food Engineering. 3rd ed. CRC press. 3. Ibarz, A., & Barbosa-Canovas, G. V. (2019). Introduction to Food Process Engineering. CRC Press. 4. Singh, R. P., & Heldman, D. R. (2009). Introduction to Food Engineering. 4th ed. Academic Press. |
|
* 15. ve 16. haftalar arası final sınavına hazırlık haftası bulunmaktadır.
|
|