|
|
İçerik
|
|
1. hafta: |
Gıda ambalajlamaya giriş |
2. hafta: |
Cam ambalajlar |
3. hafta: |
Kağıt ambalajlar |
4. hafta: |
Metal ambalajlar |
5. hafta: |
Plastik ve plastik esaslı ambalajlar |
6. hafta: |
Plastik ve plastik esaslı ambalajların özellikleri |
7. hafta: |
İki boyutlu plastik filmlerin üretilme teknolojileri |
8. hafta: |
Ara Sınav, Üç boyutlu plastik ambalajların üretilme teknolojileri |
9. hafta: |
Gıda sanayinde kullanılan iki ve üç boyutlu ambalajlama malzemelerinin test metotları |
10. hafta: |
Kurutulmuş gıdaların ambalajlanması |
11. hafta: |
Taze meyve ve sebzelerin ambalajlanması |
12. hafta: |
Et ve et ürünlerinin ambalajlanması |
13. hafta: |
Süt ve süt ürünlerinin ambalajlanması |
14. hafta: |
Proje Sunumları |
15. hafta*: |
-- |
16. hafta*: |
Final Sınavı |
Ders kitapları ve materyaller: |
1. Robertson, G. L. 2012. Food Packaging: Principles and Practice. 3th ed. Boca Raton, CRC Press, USA.
|
Önerilen kaynaklar: |
1. Saha, N. C., Ghosh, A. K., Garg, M., Sadhu, S. D., Manchanda, D., and Chidambar, S. 2022. Food Packaging: Materials, Techniques and Environmental Issues. Springer, Singapore. 2. Rangappa, S. M., Parameswaranpillai, J., Thiagamani, S. M. K., Krishnasamy, S., and Siengchin, S. (Eds.). 2020. Food Packaging: Advanced Materials, Technologies, and Innovations. Boca Raton, CRC Press, USA. |
|
* 15. ve 16. haftalar arası final sınavına hazırlık haftası bulunmaktadır.
|
|